Akneye Eğilimli Ciltler İçin En İyi İçerikler

Akne nedir?

Fransızca kökenli olduğu belirtilen akne sözcüğü Türkçe ’de sivilce ve sızanak olarak ifade edilmektedir. Akne, tüm dünyada yaygın olarak görülen dermatolojik bir sorundur. Kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanmasıyla sonuçlanan ve sivilcelere neden olan yaygın bir cilt sorunudur. Akne, cildimizin gözeneklerinin üzerine yerleşir. Kırmızı renkte ve ciltten kabarık bir şekilde görülebilmektedir. Zaman zaman içi iltihaplı şekilde görülebilir. Akne aynı zamanda bazı hastalıkların da belirtisi olarak karşımıza çıkabilmektedir. En çok 14-20 yaş aralığında görülür. Yetişkinlik de karşılaşılma olasılığı da vardır. Bu sorunun en tipik belirtileri; siyah noktalar ve sivilcelerdir. Oluşturduğu fiziksel sorunların yanı sıra bireylerde psikolojik rahatsızlıklara da sebebiyet vererek can sıkıcı olabilmektedir.

Akneye eğilimli cilt tipi nedir?

Yağlı ve akne eğilimli cilt tipi; en zor cilt tipidir. Sebaköz bezlerinin aşırı sebum ürettiği yağlı bir cilt durumudur. Normalden fazla yağ üretimi sonucunda; gözenekler ölü hücreler ve sebum ile tıkanmaktadır. Bu durum tıkanan gözeneklerde sivilce oluşumuna sebep olmaktadır. Yağ bezleri ergenlik çağı ile birlikte hızla çalışmaya başlar. Bu durumla birlikte kişilerde sebum üretimi artış gösterir. Sebum üretiminin aşırı artışı sonucunda; sivilce, akne ve siyah nokta oluşumu gözlenebilir. Yağlı ve akne eğilimi gösteren cilt yapısının en büyük sorunu; vücuttaki sebum üretiminin dengesiz artışıdır.

Akneye Eğilimli Ciltler İçin En İyi İçerikler

Akneye eğilimli cilde sebep olan etkenler nelerdir?

 Vücutta fazla miktarda sebum üretimi gerçekleşmesi

Hormonal dengenin bozulması

Yağ ve ölü hücreler tarafından tıkanmış gözenekler

Sigara kullanımı

Bazı ilaçlar

Genetik

Yanlış kozmetik ürün kullanımı

Stres

Akneye eğilimli cilt tipi için temizleme rutini nasıl olmalıdır?

Akne eğilimi gösteren cilt tipi için en önemli adım cildi temiz tutmak ve çok fazla tahrişe maruz bırakmamak olacaktır.

 1-) Temizleme: Cilt temizliği yağlı ve akne eğilimi gösteren ciltler için oldukça önemlidir. Bu nedenle akneye eğilim gösteren cilt tipine sahip kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli husus; ciltlerini temiz tutmak olacaktır. Cildi aşırı kurutmayacak, yağ oluşumunu dengeleyen içerikte bir yüz temizleyici kullanmak uygun olacaktır.

 2-) Peeling Etkili Akne Oluşumunu Azaltacak Serum: Akneye eğilim gösteren ciltlerde yeni akne oluşumunun önüne geçilmesi ve cilt kusurlarının görünümünün azalmasına destek olan serumlardan da faydalanılabilir.

 3-) Nemlendirme: Temizleme sonucu cilt bariyeri kurumaya açık hale gelebilmektedir. Kuruyan cilt yapısının neme ihtiyacı vardır. Akne eğilimi gösteren ciltlerde yağ dengesini bozmayacak bir nemlendirici kullanmak etkili olacaktır. Düzenli nemlendirici kullanmak ciltteki sebum dengesini düzenleyerek cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olacaktır.

 4-) Güneş Koruyucu: Akne eğilimi gösteren ciltlerde düzenli bir güneş koruyucu kullanmak faydalı olacaktır. Cildin aşırı yağlanmasını dengeleyecek içerikte bir güneş koruyucu tercih edilmelidir.

Hangi içerikler akneye eğilim gösteren cilt tipi tarafından kullanılmamalıdır?

 - Lanolin

- Suni Koku

- D&C İçeren Kırmızı Renklendiriciler

- Mineral Yağlar

- Cildi Kurutan, Soyan ve Hassaslaştıran Kimyasal İçerikli Ürünler

Akneye eğilimli cilt tipi için en iyi içerikler nelerdir?

Salisilik Asit: Bir beta hidroksi asit olan Salisilik Asit, akne bakımında yaygın olarak kullanılan bir içeriktir. Salisilik Asit yağı seven bir içeriktir. İçeriği söğüt ağacı kabuğundan oluşmaktadır. Ciltteki fazla sebumu azaltmaya yardımcı olmaktadır. Yağ üretimini düzenleme ve dengeleme konusunda etkileri vardır. Gözeneklerin temizlenmesinde etkilidir. Gözeneklerin içine girerek cildi fazla yağ ve kirden arındırdığı için akneye eğilimli ciltler için ideal bir içerik olacaktır.

Niacinamide: Niacinamide çok yönlü özellikleri nedeniyle güçlü bir içeriktir. Birden fazla cilt sorunu için fayda sağlayabilmektedir. Niacinamide cildi hassaslaştırmaz. Bu sebeple akneye eğilimli ciltler için, ideal bir içerik olacaktır. Cilt bariyerini güçlendirmek ve cilt üzerinde geçmişte meydana gelen hasarları onarmak için etkilidir. Gözenekleri temiz tutarak sebum dengesini düzenler ve akne oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Glikolik Asit: Glikolik asit, alfa-hidroksi asit olarak bilinen bir AHA formudur. Peeling ürünlerinde en çok tercih edilen içeriklerden biridir. Peeling özellikleri sayesinde gözenekleri temiz tutmaya yardımcı olmaktadır. Aşırı yağ üretiminin dengelenmesinde ve cilt dokusunun iyileştirilmesinde etkilidir. Bu sebeple akneye eğilimli ciltler için uygun bir içerik olacaktır. Ciltteki düzensiz renk görünümü üzerinde de etkili olabilmektedir.

Kaolin Kili: Kaolin kili diğer kil çeşitlerine göre daha nazik ve doğal bir içeriğe sahiptir. Akneye eğilimli ciltlerde yağlanmayı ve parlamayı azaltmaya yardımcı olmaktadır. Gözenekleri temizleyerek cildi arındırır. Kaolin kili, akne durumunda ciltte yaygın olarak gözlemlenen iritasyonu, kızarıklığı ve şişmeyi azaltmaya yardımcıdır. Aynı zamanda yeni sivilce oluşumunu önlemeye de yardımcı olur.

 Akneye Eğilimli Cilt Tipi İçin En İyi İçerikler

 Care:Nel

Cicavita B5 ve Salisilik Asit içeren Hassas Köpük Temizleyici:

 

 

Mary & May

Niacinamide + Chaenomeles Sinensis Serum 30 mL:

Beyazlatıcı, Ton Eşitleyici Niacinamide + Chaenomeles Sinensis Serum 30 mL - Mary & May - Vionine

 

 

Care:Nel

Niacinamide ve Çinko İçeren Leke ve Gözenek Karşıtı Serum

 

Niacinamide ve Çinko İçeren Leke ve Gözenek Karşıtı Serum

 

 

 

AHA·BHA Peeling Serum / Glikolik ve Salisilik Asit Kırmızı Peeling Serum:

 

AHA·BHA Peeling Serum / Glikolik ve Salisilik Asit Kırmızı Peeling Serum

 

CELIMAX: Hassas Ciltlere Noni Özü İçeren Yağ Ve Gözenek Arındırıcı Kil Maskesi - Noni Refresh Clay Mask 100 ML 

Hassas Ciltlere Noni Özü İçeren Yağ ve Gözenek Arındırıcı Kil Maskesi - Noni Refresh Clay Mask 100 mL - Celimax - Vionine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi çekebilecek diğer bloglar