Güneş Kremi Nasıl Doğru Kullanılır ?

İçinde Kore Cilt Bakımı Blog Yazıları için Vionine Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 0 Yorum

Güneş Kremi Nasıl Doğru Kullanılır?

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildinizi korumak için güneş koruyucu kullanmak şarttır. Ancak birçok kişi maksimum etki için güneş koruyucuyu uygulamanın doğru yolunu bilmiyor. Bu yazıda, güneş koruyucuyu doğru kullandığınızdan emin olmanızı sağlayacak adımlar konusunda size rehberlik edeceğiz.

Güneş Koruyucuların Kullanımı

Doğru Güneş Kremini Seçin

Güneş koruyucuyu uygulamadan önce cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçmeniz çok önemlidir. Güneş koruma faktörü (SPF) en az 30 olan geniş spektrumlu bir güneş kremi arayın. Bu, cildinizin hem UVA hem de UVB ışınlarından korunmasına yardımcı olacaktır.

Güneş Koruyucuyu Cömertçe Uygulayın

Yüzünüze ve vücudunuza yeterince güneş kremi uyguladığınızdan emin olun. Yüzünüze uygulamak için, avuç içinize bir çay kaşığı kadar güneş kremi alın ve yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Vücudunuza uygulamak için, iki avuç içinize yetecek kadar güneş kremi alın ve vücudunuza yaymaya başlayın. Özellikle, kulaklarınızı, alnınızı, burnunuzu, boyunuzu, omuzlarınızı ve ayaklarınızı unutmayın..

Güneş koruyucu ne zaman sürülmelidir ?

Güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce güneş koruyucu uygulamak önemlidir. Bu, güneş koruyucunun cildinize tamamen nüfuz etmesine ve amaçlanan korumayı sağlamasına olanak tanır.

Sık Sık Tekrar Uygulayın

Yüzüyorsanız veya aşırı terliyorsanız, güneş koruyucu her iki saatte bir veya daha sık tekrar uygulanmalıdır. Güneş koruyucunun suya dayanıklı olduğu iddia edilse bile dikkatli olmak ve düzenli olarak yeniden uygulamak her zaman daha iyidir.

Koruyucu önlemler

Güneş kremi çok önemli olsa da, tek koruma şekliniz olmamalıdır. Güneşin yoğun olduğu saatlerde gölge aramayı, geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu giysiler giymeyi ve mümkün olduğunca doğrudan güneş ışığından kaçınmayı unutmayın.

Güneş koruyucuyu cildimden nasıl temizlerim ?

Güneş kremi, cildinizde yağlı bir tabaka bırakabilir. Bu tabaka, cildinizi temizlemeden önce cilt gözeneklerini tıkayabilir. Bu nedenle, güneş kremini cildinizden temizlemek için mutlaka bir temizleyici kullanın.

Temizleyici seçerken, cilt tipinize uygun bir temizleyici seçmeniz önemlidir. Yağlı ciltler için yağ bazlı bir temizleyici, kuru ciltler için ise su bazlı bir temizleyici tercih edebilirsiniz.

Eğer makyaj yapıyorsanız, güneş kremi ve makyajın birlikte cildinizden temizlenmesi önemlidir. Bu nedenle, çift aşamalı temizlik yöntemini kullanabilirsiniz.

Çift aşamalı temizlikte, ilk adımda yağ bazlı bir temizleyici kullanırsınız. Yağ bazlı temizleyici, cildinizdeki yağ bazlı kirleri ve makyajı çözmeye yardımcı olur. İkinci adımda ise su bazlı bir temizleyici kullanırsınız. Su bazlı temizleyici, cildinizdeki su bazlı kirleri ve güneş kreminin kalan kalıntılarını temizler.

İşte çift aşamalı temizlik yöntemi için adımlar:

  1. Yüzünüzü ve vücudunuzu ıslatın.
  2. Yüzünüze ve vücudunuza yağ bazlı bir temizleyici uygulayın.
  3. Temizleyiciyi, cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın.
  4. Yüzünüzü ve vücudunuzu suyla durulayın.
  5. Yüzünüze ve vücudunuza su bazlı bir temizleyici uygulayın.
  6. Temizleyiciyi, cildinizden tamamen arındırmak için bol suyla durulayın.

Güneş kremini cildinizden temizlemek için kullanabileceğiniz bazı temizleyiciler şunlardır:

Yağ bazlı temizleyiciler;

Yüz için yağ bazlı temizleyiciler, yüz yıkama jeli, makyaj temizleme yağı, makyaj temizleme sütü veya makyaj temizleme balmumu olabilir. Vücut için ise yağ bazlı temizleyiciler, duş jeli veya banyo yağı olabilir.


Su bazlı temizleyiciler ;

Yüz için su bazlı temizleyiciler, yüz yıkama köpüğü, yüz temizleme jeli veya yüz temizleme tonik olabilir. Vücut için ise su bazlı temizleyiciler, duş jeli veya banyo köpüğü olabilir.

Güneş kremini cildinizden temizlerken, cildinize nazik davranmanız önemlidir. Cildinizin kurumasını önlemek için, temizleyiciyi cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın ve bol suyla durulayın.

İlginizi çekebilecek diğer bloglar