YAZ TATİLİ SONRASI CİLT BAKIMI

Tatile gitmek için hazırlanmak, tatilin kendisi kadar heyecan verici olabilir. Kendinizi güneş ışınlarının altında uzanırken hayal etmekten ve mükemmel kıyafetleri seçmeye kadar, kaçış yolculuğumuz varış noktamıza ulaşmadan önce başlar.

Hepimiz ara sıra bir mola vermek isteriz ve cildimiz de öyle. Kalabalık davetler, şımartıcı yemekler ve değişen rutinlerle tatil sezonu özellikle cildinize fiziksel olarak yorgunluk, susuzluk ve stres belirtileri gösterebilir. Sivilce, kuruluk ve donukluk gibi yaygın sorunlar genellikle stres, uyku eksikliği ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Cildin koruyucu bariyeri tehlikeye girebilmektedir ayrıca cildiniz dış etkenlere ve çevre kirliliğine karşı savunmasız hale getirebilir. Bu yüzden bir diğer öz bakım eylemi de sizi besleyen ve rahatlatan cilt bakım ürünleri kullanmaktır. İşte tatil sonrası cilt bakımı rutininize nasıl başlayacağınıza dair derinlemesine bir inceleme.

Yaz Tatili Sonrası Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Yazın daha sıcak günlerde ve daha aydınlık akşamlar için heyecanlanırız, cildinize bakım yapmak aklınıza gelen en son şey olabilir. Dahası tatil moduna girdiğimizde rutinlerimizi sıklıkla değiştiririz; olması gerekenden daha az su içer veya normalde yemediğimiz yiyecekleri yeriz. Bu değişikliklerin hepsi cildinizin yorgun hissetmesine neden olabilir.

Çevremizdeki ani bir değişiklik cildinizin görünümünü etkileyebilir. Örnek olarak, yaz aylarında ekstra güneşe maruz kalmak cildinize ciddi derecede zarar verebilir ve yüksek ısı cildinizin kuru, pul pul ve donuk gözükmesine neden olabilir. Sıcak güneşli bir günde kısa bir dalış yapmak büyük bir rahatlama hissi sağlayabilir, ama klor ve tuzlu hava cildin doğal yağlarını da yok edebilir. Bu nedenle, yaz tatili sonrası cilt bakımı rutini oluşturmak çok önemlidir.

Tatil Sonrası Cildin İyileşmesinin Temeli Nemlendirme!

Nemlendirin, nemlendirin!

Tatilin etkilerini en aza indirmenin yolu nemlendirmektir. Tatilinizden önceki günler ve haftalarda cildinizin nemlenmesine ekstra dikkat edilmelidir. Cildinizin nemli ve ipeksi hissetmesini sağlamak için rutininize nemlendirici özellikli bir güneş kremi eklediğinizden emin olun. Sitemizde mevcut olan Celimax Su Bazlı Güneş Kremini inceleyebilirsiniz. Tatilden döndüğünüzde günde en az iki kez yüz nemlendiricisi uygulamak temel bir cilt bakımı ipucusudur. Kuru ve yıpranmış cilt koruyucu bir tabakaya ihtiyaç duyar. Soyulma ve tahrişi önlemek için nemlendirici sabah ve akşam uygulanmalıdır.

Hassas Ve Kuru Ciltlere Bariyer Onarıcı Su Bazlı Güneş Kremi - Dual Barrier Watery Sun Cream - Celimax - Vionine

 

 Bariyer Onarıcı Nemlendirici Krem özellikli bir nemlendirici ürüne yatırım yapmak, tatil dönüşünüzde cildinizi koruma altına alacaktır. Ürünü tatil sonrası günlük cilt bakım rutininize eklemek, güneş yanığının cilt üzerinde iyileşme hızını en üst düzeye çıkarabilir. Cildinizi korumaya yardımcı olmayı hedefler her cilt tipi için uygundur. İçerdiği Allantoin Cildi yumuşatıcı, koruyucu ve yara iyileştirici özelliklere sahip yatıştırıcı mükemmel nemlendirici özellikleri vardır. En iyi sonuçlar için, Bariyer Onarıcı Nemlendirici Kremini doğrudan etkilenen bölgeye temiz, kuru ellerle nazikçe uygulamadan önce cildinizi her zaman yıkayıp ve kurulayın. İnce, koruyucu bir tabaka oluşturmak için küçük dairesel hareketlerle cilde masaj yapın.

Hassas ve Kuru Ciltlere Bariyer Onarıcı Nemlendirici Krem - Dual Barrier Skin Wearable Cream 50 mL - Celimax - Vionine

Yaz Tatil Sonrası Cilt Bakımı İçin İçerikler Nedir ?

Tatil dönüşü cilt bakımı rutininiz için; antioksidanlar (C ve E Vitamini) içeren ürünleri kullanabilirsiniz. Niacinamid iltihabı azaltır ve cilt tonunu aydınlatır. Su bazlı bir vitamin olan niacinamid, cildin doğal bariyerini güçlendirmeye, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi çeşitli dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. En önemlisi, güneş hasarına karşı koruma sağlamak için günlük güneş koruyucu kreminizi kullanmayı unutmayın. Ayrıca tatil sonrasında cilt bakımı rutininize hyaluronik asit, eklemek cildin nem bariyerini güçlendirerek daha dolgun, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt sağlar.

Su İçmeyi Unutmayın!

Güneşte uzun süre kalmak cildinizi ciddi şekilde kurutabilir. Tıpkı tatildeyken olduğu gibi, susuzluğunuzu gidermek ve su içmek tatil sonrası cilt bakımı için temel bir ipucudur. Sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da size yardımcı olur, ısı yorgunluğu veya sıcak çarpmasından kaçınmak için günde iki ila üç litre su içmeye çalışmalısınız. Ekstra tat ve vitamin için bir miktar limon sıkabilirsiniz. Su içmek toksinleri atmaya, optimum organ fonksiyonunu korumaya ve en önemlisi ısıya maruz kalmanın semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur ve cildin iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca meyveler ve sebzeler donuk, kuru ciltler için kurtarıcıdır. Cildiniz koruyucu bariyerinizdir, bu yüzden vücudunuzu besleyici yiyeceklerle besleyerek ona hak ettiği değeri verdiğinizden emin olun. Bunların yanında tatlı patates, avokado, balık, çekirdek, portakal ve daha fazlası dahil olabilir. Omega 3, D vitamini ve C vitamini susuz kalmış cilt üzerinde harikalar yaratacaktır.

C Vitamini İçeren Canlandırıcı Serum 50 mL - FARMSTAY - Vionine

Peeling Yapmayı Alışkanlık Haline Getirin !

Tatilinizden önce haftada iki kez peeling yapmak, cilt bakım rutininize basit bir ektir ve hazırlık için oldukça etkilidir. Ölü ve kuru cildinizi temizleyerek, sağlıklı cildinizin seçtiğiniz ürünlerden gelen tüm iyiliği emmesine izin verirsiniz. Güneşe maruz kalmadan önce nemi, antioksidanları ve vitaminleri emmeye hazır, esnek bir cilde sahip olursunuz. Düzenli olarak peeling yapmak, biriken, tahrişe ve lekelere neden olan ölü derilerin hücrelerini temizlemenize yardımcı olur, bu nedenle edinilmesi gereken harika bir alışkanlıktır. Yüzünüze  peeling yapmak için bir yüz peelingi (tüm cildinize uygulamadan önce hassasiyet yaratıyor mu diye bilek içerisine deneme yapabilirsin.) veya Celimax Nemlendirici BHA Pad Yüz Pedimizi kullanabilirsiniz. ciltteki ölü hücreleri ve fazla yağı temizlemeye yardımcı olan salisilik asit (BHA) içerir. Ayrıca, cildi nemlendirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olan kalendula, centella asiatica (tiger grass) ve heartleaf gibi bitkisel özler içerir. Ayrıca kullanımı kolaydır ve tatil çantanıza koymanız daha da kolaydır.

Yatıştırıcı Ve Nemlendirici BHA Pad - Jiwoogae Heartleaf BHA Peeling Pad (60 Pads) - Celimax - Vionine

Vücudunuza da düzenli olarak vücut peelingi yapmak, edinebileceğiniz bir diğer harika alışkanlıktır. Besleyici bir vücut peelingi kullanabilir veya günlük kuru fırçalamayı deneyebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Cilt Bakımı

Tatil sonrası cilt bakımı rutininizi oluşturmanız gerekir. Hassas ve Kuru cilt için nemlendirici serumlar veya yağlı ciltler için yağ ve gözenek arındırıcı nazik maskeler gibi cilt tipinize ve cilt problemlerinize hitap eden ürünleri seçin. Rutininizi, optimum bakım için iklime, çevreye ve günlük aktivitelere göre ayarlayın.

FarmStay Calendula Relief - Hassas Ciltlere için Yatıştırıcı ve Nemlendirici Vegan Serum 50 ml - Farmstay - Vionine

İlginizi çekebilecek diğer bloglar