Cildi Neme Doyuran Bir Trend: 7 Skin Trendi

7 skin ya da diğer adı ile 7 tonik yöntemi; K-Beauty‘nin merkezi Güney Kore’den çıkan ve basitçe anlatmak gerekirse cilde 3 – 7  kat arası nemlendirici bir tonik uygulayarak, cildi neme doyurmayı amaçlayan bir metottur.
7 Tonik yönteminin amacı; deyim yerinde ise cildin susuzluğunu gidermek, onu neme doyurmuş ve dolgun bir hale getirmektir. Çalışma prensibi, uygulanan nemlendirici tonik-esansın iyice absorbe olmasını bekleyip ardından tekrar tekrar uygulanan ince tonik katmanları ile cildin üründen olabildiğince faydalanması ön plana çıkarmaktır. 
7 tonik metoduna başlamadan önce:
Evet, kabul ediyorum. 7 rakamı tonikleme işlemi için gözümüzü korkutuyor, “yahu çok fazla değil mi?” dedirtiyor. Fakat bu noktada birkaç önemli hatırlatmayı yapmakta fayda var:
  • Kore’de kullanılan “SKIN” isimli tonikler nemlendirme özelliğine sahiptir. Yani bu metot tonik deyince ilk aklımıza gelen “alkollü-eksfoliye edici-asitli” toniklerle yapılmaya uygun değildir.
  • 7 katman tonik sürmek şart değildir! Önemli olan cildin birkaç katman neme doymasını sağlamak, bu metodu önerilen şekilde ister 3 ister 7 kat uygulayabilir; cildinizin durumuna göre sayısını siz belirleyebilirsiniz.
  • İrrite edebilecek ürünlerden uzak durmakta fayda var. Özellikle normalden fazla ürün uygulayacağınız bu metotta olabildiğince sade-yatıştırıcı içerikli ürünler seçmek önemli bir nokta. İsterseniz favori yatıştırıcı K-Beauty toniğinizi, isterseniz de geleneksel gül hidrosolümüzü tercih edebilirsiniz.
 
7 SKIN METODU UYGULANMASI:
İlk adım temizlik!
Unutmayın, bu bakım yöntemi mutlaka temiz cilde uygulanmalı. Cildimizi güzelce temizledikten (SPF ve makyaj var ise çift aşamalı temizledikten) sonra uygulamaya geçebiliriz.
 
Başlıyoruz, yüzün ortasından dışa doğru!
İlk katman nemlendirici suyumuzu (gül, lavanta hidrosolü veya tonik/esansımızı) hafif nemli cildimize burun bölgemizden dışa doğru şekilde yüze nazik ve pat pat hareketlerle vurarak uyguluyoruz.
 
Cildine vakit tanı!
İlk kat tonik/esansımızı hafifçe vurarak uyguladık, şimdi sıra diğer katlarda. Her katın emildiğinden emin olup, sonraki tonik katmanımıza geçiyoruz. Bu da yaklaşık her kat arası 10-15 dakika demek.
 
Ve sonuç.
Dilediğimiz aşamadan oluşan 7 SKIN metodumuzu bitirdik. Şimdi nemlendiricimizi uygulama zamanı!
 
Kimler bu yöntemi denemeli?
HERKES! Evet, cinsiyet, yaş veya cilt tipi fark etmeksizin cildinde neme ihtiyaç duyan herkes bu metodu deneyebilir. Önemli olan cildinin sevdiği bir ürün ile uygulama yapmak ve bakımın keyfini çıkartmak.
 
Uyguladım, Peki ne oldu?
Bu metodu uygulayan kişilerin iki geri dönüşü var: kısa vadede optimum nemlenen cilt ve uzun vadede daha dolgun, parlak bir görünüm. Yöntemi uyguladığınız gün ve sabahı siz de cildinizdeki neme doymuşluğu kolayca hissedeceksiniz. Eğer bu uygulamayı bir rutin haline getirir ve haftada birkaç kez yapmaya başlarsanız da uzun vadede daha dolgun ve canlı bir ciltle tanışabilirsiniz. -En azından söylenen bu :D
 
Benim 7 SKIN deneyimim ise, -biraz sabırsız bir insan olmamdan da kaynaklı- kısa süreli uygulamacılardan biri olarak oldu. Şunu belirtmeliyim ki, kesinlikle daha dolgun ve sabahında dahi nemli bir cilt elde ettim; ancak tabii ki bu uygulamayı uzun vadede uygulamadığım için bu neme doygunluk kısa süreliydi. Siz de dilerseniz arada kendinizi şımartmak dilerseniz de düzenli olarak cildinize nem katmak adına Koreli bakım severlerin bu yöntemini uygulayabilirsiniz.

Ciltyardım önerileri:
  • Bu metodu tadını çıkararak uygulayın, hemen üst üste birçok kat tonik sürmeniz etkili olmayacağı gibi keyifli de olmayacaktır. Benim için ideal uygulama zamanlarından biri, akşam televizyonda sevdiğim bir filmi izlerken yavaş yavaş uygulama yapmak, ürünün emilmesi için zaman tanımak.
  • Sizin için seçtiğim bu yönteme uygun toniklere göz atalım:
Kuru ve Yıpranmış Ciltler İçin: Celimax - Dual Barrier Creamy Toner
Karma, Yağlı ve Nemsiz Ciltler İçin: Celimax - Sedum Aqua Boosting Essence 
Yatıştırılmak İstenen Olgun Ciltler İçin:  Mary & May - Bifida + Vitamine B5 Toner
 
Bu gönderi Vionine Blog yazarlarından Begüm Kaplan (@ciltyardim) tarafından Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır.

İlginizi çekebilecek diğer bloglar