K Beauty nedir ?

2009 yılından sonra popülerlik kazanan ve adına Hallyu Dalgası adı verilen Kore ve Kore kültürünün popülerleşmesi ile hayatımıza yeni bir şey daha kattı: K-Beauty.

K Beauty

Korean Beauty yani Kore güzellik ürünlerinin kısaltılmışı olan K-Beauty nasıl oldu da bir anda böyle popülerlik kazandı ve bir çoğumuza kendisini sevdirdi? Şimdiye kadar alışkın olduğumuz Avrupa ve Amerikan ürünlerinden ne farkı var?

Koreli kadınların güzelliğe, pürüzsüz cilde olan tutkuları, bunu çok iyi yöneten firmalar derken hepimizi etkisi altına aldı K-Beauty. Daha önceden görmediğimiz, denemediğimiz içerikleri, nazik formülleri, sadece yüksek fiyata değil 7’den 70’e herkesin bütçesine uyabilecek ürün çeşitliliği, Koreli firmaların devamlı yeni ürünler çıkartması derken şu anda güzellik sektöründe yerini git gide daha da garantiliyor aslında.

k-beauty-101-nedir-bu-kore-cilt-bakimi-3

K-Beauty’den önce hangimiz cam cilt(glass skin), bal cilt(honey skin) gibi kavramlar duymuştuk? Ya da hangimiz daha önceden cica, noni, mugwort, arı zehri, salyangoz musini veya propolis içeren ürünler kullanmıştık? Neredeyse hiçbirimiz. Ama Koreli kadınlar yıllardır bu içerikleri kullanıyorlar ve tüm dünyada ciltlerinin güzelliği ve bakıma düşkünlükleriyle tanınıyorlar. Firmalar, kullanıcıların ihtiyaçlarını dinliyor, araştırmalarını yapıyor ve yeni ürünler çıkartmaya devam ediyor.

k-beauty-101-nedir-bu-kore-cilt-bakimi-2

Sorun odaklı ürünleri, paketlemeleri ve ürünleri denedikten sonra aldığımız başarılı sonuçlar derken bir anda hepimizin favorisi olan K-Beauty’i öğrenmeye ve rutinler hakkında konuşmaya bir sonraki K-Beauty 101 yazımızla devam edeceğiz!

 

Bu gönderi Vionine Blog yazarlarından Fatma Akçaöz (@bubenimpartim) tarafından Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır.

 

 

 

 

 

 

İlginizi çekebilecek diğer bloglar